Om os

vores værdier, historie og CSR
Samme værdigrundlag

Lauritz Hannibal Gruppen

Lauritz Hannibal Gruppen består af Lauritz Hannibal Entreprise, Lauritz Hannibal VVS & Teknik samt CG Entreprise, der hver især har en række specialister tilknyttet. Fælles for hele gruppen er værdigrundlaget i de 10 bud, som alle vores dygtige medarbejdere arbejder ud fra. Det sikrer samme høje kvalitet i arbejdet hver gang uanset hvilket selskab, der løser opgaven.

samme gode kvalitet hver gang

De 10 bud

I Lauritz Hannibal gruppen gør vi en dyd ud af altid at udføre alt arbejde efter de samme kvalitetsnormer. Alle vores medarbejdere har derfor været igennem vort eget kvalitetsstyringsprogram, ”De 10 bud”. Det er din sikkerhed for, at dine projekter altid løses i samme gode kvalitet hver gang.

  • Vi mener en aftale er en aftale
  • Vi optræder præsentabelt
  • Vi har respekt for kundens ejendom
  • Vi er dedikeret og løsningsorienteret
  • Vi holder kunden orienteret i hele processen
  • Vi sender udspecificeret faktura
  • Vi kvalitetssikrer arbejdet og foto-dokumenterer
  • Vi rydder op og rengør efter os
  • Vi orienterer kunden om drift og vedligeholdelse af installationen
  • Vi går først, når kunden er tilfreds
Kontakt os for at høre mere

VVS virksomhed købes – Læs mere her

Lauritz Hannibals historie går mere end 200 år tilbage

Vores historie

 

Lauritz Hannibals historie går mere end 200 år tilbage. Virksomheden blev grundlagt den 29. september 1811 af Morten Severin Mortensen, som ledede den frem til sin død. Selvom virksomheden har været drevet af flere familier gennem tiden har fokus altid været at bygge efter den højest mulige kvalitet. Det er noget, som stadig er i vores DNA.

Når man står oppe på Rundetårn i København og ser ud over byens tage, kan man godt se, at det ikke er for ingenting, at byen har fået tilnavnet ”Byen med de grønne tage”, og sådan har det været siden Christian d. IV’s tid. Men disse tage, nogle mere end 300 år gamle, er nok holdbare, men på et tidspunkt skal de dog fornyes eller restaureres.

Statens Museum for Kunst

Den 29. september 1811 (der kaldes Mikkelsdag) grundlagde Morten Severin Mortensen et kobberdækker firma i det, der dengang hed Skidenstræde og som senere fik navnet Krystalgade. Der skulle mod til, for staten stod foran bankerot og der var stor fattigdom i landet, blandt andet fordi krigen, den såkaldte 7-årskrig mod England havde lagt store dele af København øde efter de mange storbrande. Men, samtidig var der da også behov for håndværkere og mestre til at bygge København op igen. Så derfor startede Morten Severin Mortensen sit firma uden at vide, at dette skulle blive landets ældste blikkenslager firma.

Ca. 200 år er der gået, meget er der sket, meget er ændret og meget er væk. Forretningen gik godt for Morten Severin Mortensen, og da han senere fik en søn, der gik i faderens fodspor, fik han en god hjælp der. Sønnen Hans Mortensen må have syntes, det var en god levevej, for han overtog firmaet efter sin far i 1840 og ledede det indtil 1876, hvor han efterfulgtes af Wilhelm Ferdinand Jensen. Hvordan han kom til forretningen vides ikke, men han styrede virksomheden i 9 år og overdrog den så til sin svoger, Lauritz Wilhelm Hannibal.

Carlsberg

Her kom så den første af Hannibal slægten ind i det firma, hvis, allerede på det tidspunkt, grundfæstede anseelse skulle vokse sig større i de kommende årtier. Familien Hannibal boede i Kamelgade i Nyboder, for Lauritz Wilhelm Hannibals far, Edward W. Hannibal havde været ansat i den danske flåde og siden blevet kongelig Chalupfører, hvor han roede Frederik den Sjette med familie ad Frederiksberg Haves Kanaler.

Lauritz Wilhelm blev født den 29. marts 1852, kom i drengeskole den 1. januar 1863 og efter kun 4 års skolegang kom han i lære hos blikkenslagermester Lund i Saxkøbing og vendte derefter tilbage til København. Han fik her arbejde hos Vilhelm Ferdinand Jensen og forelskede sig i dennes søster, Juliane. De to blev gift, og da Vilhelm Ferdinands helbred begyndte at svigte, lavede de en fælles aftale, der gik ud på, at Lauritz Wilhelm overtog firmaet. Han flyttede så senere firmaet til Peder Hvitfeldtstræde 11, og her blev det indtil 1971. Han var en meget dygtig og grundig håndværker, og derfor henvendte man sig til ham, når der var komplicerede opgaver, der skulle løses. Den største blev vel nok Marmorkirkens enorme kuppel. Men i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet bestod firmaets store kundegruppe også af velrenommerede virksomheder og store offentlige institutioner som; Magasin du Nord, Det Kongelige Teater, Carlsberg, Politigården, DFDS, Statens Museum for Kunst og Vridsløselille Forbedringsanstalt ligesom man medvirkede til byggeriet af Københavns nye rådhus.

Det Kongelige Teater

Lauritz Wilhelm var firmaets myndige chef i 26 år, og i den tid uddannede han mange dygtige blikkenslagersvende. En af dem var hans egen søn, Georg Valdemar Hannibal, som var den Hannibal, der drev firmaet længst, i hele 44 år drev han firmaet med stor energi og faglig dygtighed. I 1956 døde Georg Valdemar Hannibal, og sønnen Lauritz E. G. Hannibal overtog firmaet og den arv og forpligtigelse, der hed ”Tårnhøj Kvalitet”. Lauritz E. G. Hannibal var efter familietraditionerne oplært i firmaet som sølvmedaljesvend og i de 18 år han havde været konduktør var han sin fars højre hånd. I 1971 flyttede han virksomheden væk fra det indre København til større og mere tidssvarende lokaler på Egegårdsvej i Rødovre.

Efter boligbyggeriets boom i 70’erne, så bød 80’erne på markant nedgang i kølvandet på den økonomiske lavkonjunktur. I 1985 blev virksomheden solgt til John Andersen som stammede fra Fyn. Han havde siden 1970 haft selvstændig virksomhed i Sydsjælland inden han erhvervede Lauritz Hannibal. John Andersen var en driftig mand, måske lidt for driftig, med store planer. Han overtog en flere VVS-firmaer i løbet af de 10 år han ledede firmaet. I 1995 blev Helmer Lynnerup medejer af firmaet som investor for senere at overtage det helt. Lynnerup var ikke håndværker og blandede sig ikke i firmaets daglige arbejde, der blev overladt til de dygtige medarbejdere. Efter flere flytninger fik firmaet domicil på Ålekistevej i Vanløse.

Her mødte Helmer Lynnerup tømrermester Klaus Peitersen, som var på opkøbsjagt efter et blikkenslager- og VVS-firma, der udførte arbejde efter de samme høje kvalitetsmæssige standarder, som tømrerarbejdet blev udført i. Målet var, at skabe fundamentet for en byggeentreprenør virksomhed med egne specialer og fokus på kvalitet.

Krisen i 2008 satte en midlertidig stopper for disse planer, men med hårdt slid af de mange gode medarbejdere, så fremstår Lauritz Hannibal Gruppen med de tre selskaber Lauritz Hannibal Entreprise, Lauritz Hannibal VVS & Teknik samt CG Entreprise i dag som den full-service byggeentreprenør virksomhed Klaus Peitersen oprindeligt planlagde.

1

Morten Severin Mortensen, 1811

Grundlagde firmaet på”Mikkelsdag” 29/9 1811 i ”Skidenstræde” (nu Krystalgade) og ledede det til 1840, året før sin død.
2

Hans Mortensen, 1840

Grundlagde firmaet på”Mikkelsdag” 29/9 1811 i ”Skidenstræde” (nu Krystalgade) og ledede det til 1840, året før sin død.
3

Vilhelm Ferdinand Jensen, 1876

Styrede virksomheden i årene 1876-1885, hvor den største opgave og firmaet’s svendestykke var kobberdækningen af Marmorkirken 1874-1894. Efter kun 9 års virke overdrog han firmaet til sin svoger Lauritz W. Hannibal.
4

Lauritz Wilhelm Hannibal, 1885

Firmaets 4. indehaver og den første af Hannibal-slægten styrer virksomheden 1885-1911 og flytter den til Peder Hvitfeldts Stræde.
5

Georg Valdemar Hannibal, 1912

Udlært hos sin far, overtager firmaet i 1912, og driver det i 44 begivenhedsrige år gennem to verdenskrige til sin død i 1956.
6

Lauritz E. G. Hannibal, 1956

Udlært i firmaet hos sin far overtager forretningen efter sin fars død i 1956. Er i en årrække viceoldermand i Kjøbenhavns Blikkenslagerlaug.
7

John Andersen, 1985

Udlært i firmaet hos Er en driftig mand fra Fyn, der overtager virksomheden og i de 10 år han ejer den køber flere andre VVS-firmaer i Københavns området.
8

Helmer Lynnerup, 1995

Biver medejer for senere at overtage virksomheden helt. Han var ikke håndværker, men investor, og han blandede sig ikke i firmaet daglige arbejde, som han helt overlod til sine dygtige medarbejdere.
9

Klaus Peitersen, 2005

Køber forretningen og udvikler den til det den er i dag, byggeentreprenør med samme DNA som Lauritz Hannibal blev grundlagt på ”Kvalitet er ikke til diskussion”

Lauritz Hannibal Gruppen støtter Lukashuset

Når et barn får en livstruende sygdom, bliver hele familien ramt. Lukashuset i Hellerup er Danmarks første børne- og ungehospice, der tilbyder lindring og aflastning til alvorligt syge børn og deres søskende, forældre og bedsteforældre i den sidste svære tid. Opholdet er gratis og Lukashuset modtager patienter fra hele landet.

Det er et meget vigtigt og flot arbejde, Lukashuset har påtaget sig. Det støtter Lauritz Hannibal og vi afholdt derfor i samarbejde med Skovshoved Rotary Klub et velgørenhedsarrangement i efteråret 2016 for at rejse penge til Lukashuset. Lauritz Hannibal Gruppen havde købt en aften med skuespillerinden Bodil Jørgensen og fremmødet var stort. Det samme var deltagernes velvilje til at donere penge i forbindelse med arrangementets forskellige auktioner.

Se mere om Lukashuset her

Doner penge til Lukashuset her

Vi støtter Bag4Life – det kan du også gøre

I Nepal er fejlernæring af de mindste børn et stort problem og børnedødeligheden hos de 0-5-årige er 15 gange højere end i Danmark. Med projektet Bag4Life tilbyder Chimalaya Charity besøg til mor og hendes nyfødte af en sundhedsplejerske samt en pusletaske med startpakke og livsgivende udstyr til mor og barn de første 2 år.

Lauritz Hannibal Gruppen støtter op om det betydningsfulde arbejde og donerer 50 stk’s Bag4Life pakker. Beviset i form af 50 certifikater gives i år som julegave til vores kunder.

Vi er stolte over at være med til, at give flere nepalesiske børn en god start på livet. Og du kan også hjælpe.

Læs mere om Chimalaya Charity her

Doner penge til Bag4Life her

Som bygge entreprenør siden 1811 har vi over 200 års erfaring og er anbefalet af Danmarks største virksomheder. Hos os har vi mange specialister, men du har kun én kontaktperson.